#72: Om kjøkkenfysikk – med Joachim Mossige

Fysikk handler ikke bare om det største og det minste. Det er mye spennende fysikk på mer dagligdagse størrelsesskalaer også, for eksempel, på kjøkkenet. Der er det mye som renner – kaffe, champagne, pannekakerøre og oppvaskvann.

Væsker beskrives av et sett av matematiske ligninger kalt Navier-Stokes ligningene. De ser ganske uskyldige ut, men har mange overraskelser å by på.

Dagens gjest er fluidmekaniker og forsker ved Universitetet i Oslo og bruker eksempler fra kjøkkenet for å formidle fagfeltet.

Podcasten ble spilt inn 13. februar 2023 og varer 1 time og 27 minutter.

2 replies on “#72: Om kjøkkenfysikk – med Joachim Mossige”

Du treng ikkje champagne og rosin for å sjå fizzballeffekten, det går fint med sitronbrus og hempa på boksen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *